Kosta Sahov 13 - Centar + 389 76/ 233 - 783 loreta@beyondhr.com
intervju mk

Образованието е основа за градење на интелектуалниот капитал на компаниите

Образованието е основа за градење на интелектуалниот капитал на компаниите BeyondHR® гордо го најавува првиот Beyond HR Forum 2021 кој на 26 јули се одржува во Хотел Мериот во Скопје. Еден од говорниците е и Наде Молеровиќ – професор, едукатор и мотивациски говорник – со кого го најавуваме првиот панел на форумот кој претставува централен […]

intervju mk

За да бидеме во чекор со времето мораме да бидеме отворени кон континуирана едукација

Инервју За да бидеме во чекор со времето мораме да бидеме отворени кон континуирана едукација. Аријана Коскарова е основач на Креатив Хаб Македонија и како еден од релевантните претставници на образовниот сектор во Македонија ќе го модерира панелот посветен на образованието како основа за градење на интелектуалниот капитал на компаниите, во рамките на првиот Beyond […]

intervju mk

Хибридниот модел на работа носи голем број придобивки за вработените и компаниите

Интервју Хибридниот модел на работа носи голем број придобивки за вработените и компаниите. Изминатите година дена флексибилниот начин на работа стана „ин“ во голем број организации. Во А1 Македонија овој модел се применува веќе две години, дури и пред пандемијата, и носи вистински резултати како за вработените, така и за компанијата. Малку повеќе за искуството […]

intervju mk

Одливот на мозоци може да се спречи, ама не со блискост до моќници, политичари, влијателни роднини

Интервју Одливот на мозоци може да се спречи, ама не со блискост до моќници, политичари, влијателни роднини. Младите квалитетни кадри си одат од Македонија барајќи подобри услови за личен и професионален развој. Некогаш самата плата и не е воопшто главна причина за „пакување на куферите“. Нерешените општествени проблеми, негативното опкружувања, како и компании кои не […]