Kosta Sahov 13 - Centar + 389 76/ 233 - 783 loreta@beyondhr.com
intervju mk

Образованието е основа за градење на интелектуалниот капитал на компаниите

Образованието е основа за градење на интелектуалниот капитал на компаниите BeyondHR® гордо го најавува првиот Beyond HR Forum 2021 кој на 26 јули се одржува во Хотел Мериот во Скопје. Еден од говорниците е и Наде Молеровиќ – професор, едукатор и мотивациски говорник – со кого го најавуваме првиот панел на форумот кој претставува централен […]

blog-mk

Зошто Излезните интервјуа се богатство на информации?

Зошто Излезните интервјуа се богатство на информации? Компаниите толку многу се фокусирани на процесите на вработување и итервјуата кога станува збор за вработување нови таленти, што ја забораваат важноста на излезните интервјуа за оние кои веќе биле дел од нивната култура. Додека ги вложуваат сите свои напори да ја заменат што е можно побрзо лицето […]

blog-mk

Интервјуто како клучен метод при селекција на нови вработени во компанијата

Интервјуто како клучен метод при селекција на нови вработени во компанијата Регрутација и слекција и нови вработени е една од најважните активности на менаџерите на човечки ресурси, а како метод за селекција при вработувањето е интервјуто, кое како метод помага да се одбере најсоодветниот кандидат кој ќе се вклопува во бараните критериуми за работното место од […]

intervju mk

За да бидеме во чекор со времето мораме да бидеме отворени кон континуирана едукација

Инервју За да бидеме во чекор со времето мораме да бидеме отворени кон континуирана едукација. Аријана Коскарова е основач на Креатив Хаб Македонија и како еден од релевантните претставници на образовниот сектор во Македонија ќе го модерира панелот посветен на образованието како основа за градење на интелектуалниот капитал на компаниите, во рамките на првиот Beyond […]

intervju mk

Хибридниот модел на работа носи голем број придобивки за вработените и компаниите

Интервју Хибридниот модел на работа носи голем број придобивки за вработените и компаниите. Изминатите година дена флексибилниот начин на работа стана „ин“ во голем број организации. Во А1 Македонија овој модел се применува веќе две години, дури и пред пандемијата, и носи вистински резултати како за вработените, така и за компанијата. Малку повеќе за искуството […]

intervju mk

Одливот на мозоци може да се спречи, ама не со блискост до моќници, политичари, влијателни роднини

Интервју Одливот на мозоци може да се спречи, ама не со блискост до моќници, политичари, влијателни роднини. Младите квалитетни кадри си одат од Македонија барајќи подобри услови за личен и професионален развој. Некогаш самата плата и не е воопшто главна причина за „пакување на куферите“. Нерешените општествени проблеми, негативното опкружувања, како и компании кои не […]